top of page

Ilustrace

Mám ráda každou kreativní výzvu, a proto se na mě můžete obrátit, pokud hledáte ilustrátora pro Váš projekt, knihu, hru, či cokoliv jiného.


V rodině mám hned několik básníků a spisovatelů a měla jsem tu čest jim pomoci.


V roce 2014 vyšla společná dvoj kniha taťky a bráchy Cesta je cíl a Franky Dlouhán. Já se podílela na návrhu a zpracování obálky jedné části knihy.

návrh obálky Cesta je cíl, Petr Hamajda, ISBN 978-80-260-6487-9 (2014)


Nejmladšímu bráchovi jsem pomohla graficky zpracovat, navrhla obálku, typografii a doplnila o ilustrace jeho první básnickou sbírku Bratře, Sestro. Kniha vyšla ve dvou variantách, a to v pevné vazbě s barevnou předsádkou a v sešitové vazbě, která mně osobně nakonec přijde sympatičtější. Vzhledem k ekonomickým možnostem je kniha pouze v černobílé formě. Ilustrace vznikaly na základě textu jako jednoduché kresby fixami, které jsem následně importovala do grafického programu.

ilustrace a typografie knihy Bratře, sestro, Štěpán Hamajda, ISBN: 978-80-88113-84-3 (2017)


Tento rok vyšla bráchovi další básnická sbírka Apoštol smíchu a jiné básně. Vizuální zpracování jsme spolu v létě dali dohromady během pár dní. O sbírce se můžete dozvědět více v recenzi na Literární baště. V mém podání je tato sbírka čistě digitální práce, jelikož ilustrace jsou kreslené rovnou v grafickém programu a vznikaly tak podstatně rychleji.

ilustrace knihy Apoštol smíchu a jiné básně, Štěpán Hamajda, ISBN: 978-80-7608-045-4 (2020)

Pokud Vás některá z knih zaujala, a chtete jí, dejte mi vědět.


Každý projekt je jiný, na některý se spěchá, jiný může trvat roky. Vše závisí na konkrétní představě a finálním tíženém výsledku.


Potřebujete jednoduché kresebné obrázky na doplnění textu nebo celostránkové barevné ilustrace? Ať máte jakoukoliv představu, můžete se mi ozvat a domluvíme se na případné spolupráci. 


Vaše


Eliška


bottom of page