top of page

Jak vzniká obraz na přání v určitém směru výtvarného umění

Zde se dozvíte více informací o procesu tvorby obrazu na zakázku. Každé dílo vytvořené na míru je jedinečné. Jak svým tématem, tak hlavně příběhem, který se za ním skrývá. Ráda bych vám dnes ukázala celý proces vzniku obrazu à la kubisti.


Jaký byl důvod vzniku kubistického obrazu?

Brácha byl okouzlen obrazy od Pabla Picassa a George Braqua, které viděl

v Musée d´Orsay v Paříži. Poslal mi fotografii obrazů a přál si mít svůj vlastní obraz v jejich stylu, který by odrážel jeho osobnost i to, co má rád. Měla jsem tedy indicie, styl, barevnost, představu o kompozici. Poté jsme se domluvili na atributech bráška je klavírista, poslouchá Nerez, fandí PSV Eidhoven.


Tvorba začala!

Poslala jsem návrh skici, takové základní rozvržení obrazu s prvky, na kterých jsme se domluvili. Po odsouhlasení skici jsem se pustila do malování. Během procesu posílám

e-maily s fotografií rozmalovaného obrazu. První fotografie spočívá v usazení kompozice a lehkém naznačení barevnosti, která ještě přesně neodpovídá finálnímu dílu. Dále posílám fotografii z procesu a na závěr, pokud jsem již sama s obrazem spokojená, posílám fotografii hotového obrazu.




2019, akryl na plátně, 60 x 100 cm


Předání obrazu

I zde proběhlo předání úspěšně a brácha měl z obrazu velkou radost.

Potěšení bylo na obou stranách, protože takové výzvy mne baví a tvořit ve stylu kubistů pro mě byla velká čest.


Snad jsem vám tímto článkem trochu více přiblížila, jak vzniká obraz na zakázku v určitém výtvarném směru umění. Pokud je vašemu srdci bližší jiný výtvarný směr a chtěli byste mít také své jedinečné dílo, moc ráda ho s vámi vytvořím, neváhejte a ozvěte se mi.



Vaše Eliška

bottom of page