top of page

Podívejte se, jak vzniká obraz podle fotografie

Zde se dozvíte více informací o procesu tvorby obrazu na zakázku. Každé dílo vytvořené podle soukromé fotografie je jedinečné. Jak svým tématem, tak hlavně příběhem, který se za ním skrývá. Ráda bych vám dnes ukázala obraz, který vznikl podle fotografie focené na diapozitiv na svatební cestě, dnes již vážené babičky.


Fotografie


Jaký byl důvod vzniku obrazu podle staré fotografie?

Majitelka fotografie chtěla mít vzpomínku ze svatební cesty na očích ve vetším měřítku než by ji udělaly tiskařské firmy. Také malovaný obraz již nese otisk ruky a je tak jedinečný, nikdo jiný ho mít nebude. Obraz jí teď bude dělat radost každý den, když kolem něj projde a připomene ji ten krásný den na fotografii.


U obrazu podle fotografie odpadá kreativní vymýšlení, řešení kompozice a barevnosti. Většina fotografií, která stojí za to přemalovat by již v sobě měla mít tyto prvky. Pokud ne, nic se neděje, prvky na obraze po domluvě mohu upravit, aby byl výsledek perfektní.


Konkrétně v tomto případě jsem přidala na pravé straně a ve spodní části, aby postava byla lépe usazená v daném formátu. Postava je také záměrně více nasvícená.


Tvorba začala!

Klientce jsem poslala během tvorby tři e-maily s fotografií rozmalovaného obrazu.

První fotografie spočívá v usazení kompozice a lehkém naznačení barevnosti, která ještě neodpovídá finálnímu dílu.


Dále jsem poslala fotografii rozmalovaného obrazu, pokaždé jsem dostala utvrzení, že mám volnou ruku při tvorbě a že se obraz vyvíjí správným směrem.


Když jsem sama s obrazem spokojená posílám fotografii hotového obrazu, pokud nejsou námitky, domlouvám se na předání obrazu.

Hotový obraz, 80 x 60 cm, akryl na plátně


Detaily obrazu


Předání obrazu

Pro mne je druhá nejlepší část celého procesu reakce na obraz. (První je malba sama

o sobě.) V tomto případě se klientka na obraz tak těšila, že ještě ten den po odeslání mailu s finální fotografií jsme si dílo stihly předat. Potěšení bylo na obou stranách a moc děkuji za takové šance, jelikož staré nedigitální fotografie mě fascinují a vždy mě baví tvořit jejich kopie v malbě.


Snad jsem vám tímto článkem trochu více přiblížila, jak vzniká obraz na zakázku podle fotografie. Tato malba je ideálním dárkem pro Vaše blízké či vzpomínkovým mementem. Pokud chcete ještě více informací, podívejte se na stránku "Obraz na zakázku" tady na webu nebo se mi ozvěte a ptejte se na cokoliv, co vás zajímá.



Vaše Eliška

bottom of page